Tässä taannoin mietin täydellistä korvapuustia. Vehnätaikina on perin helppo, perinteinen, samat ainesosat, mutta jauhoilla on väliä. Pullan täytyy olla kuohkea, pehmeä, sopivasti sitkoa, jolloin lopputulos jäähtyessään ei koe kasaanpainumista vaan pulla näyttää myös hyvältä. Toisten jauhojen kanssa on vaikea saada etenkin korvapuustien kanssa kuohkea, pehmeä ja kokonsa pitävä tuotos. Jauhoilla on siis väliä. Löysin kokeilemalla lähituottajan jauhon, mikä sopii minun käsiini ja saan siitä tehtyä sopivan sitkon, pullasta tulee niin kuohkea, pehmeä ja hyvä pulla, mikä myös maistuu hyvältä. Juustokakut ovat taas olleet tilauslistalla. Valkosuklaasta saa moneen marjaan sopivan yhdistelmän. Kesällä sain kerättyä marjoja ja niitä on kulunut asiakastilauksiin. Etenkin mustikkaruisrouhepiirakka on ollut hyvä tuote, missä yhdistyy mustikan ja rukiin maku.
Vadelmavalkosuklaajuustokakku |
Syksy on ollut hiljaisempaa aikaa täytekakkujen osalta. Niitäkin on tullut tehtyä, mutta ei siinä määrin kuin keväällä ja kesällä, jolloin tuntui siltä, että jääkaapistamme löytyi kermavaahtoa joka viikko ja sitä lisättiin kahviin. Syksyn tullen karjalanpiirkat ovat olleet se suosituin leivonta-artikkeli ja pidän niistä myös itse edelleen. Lähimyllyn jauhot ovat ehdottomasti parasta, mikä on vaikuttanut eniten karjalanpiirakan makuun. Ne maistuvat edelleen.
Hiuspuolella on taas päästy luonnollisempiin sävyihin ja asiakkaiden kanssa olen saanut ehdottaa monivärjäyksissä ideoita, mitkä ovat lopputuloksessa näyttäneet monien eri sävyjen yhdistelemisestä huolimatta luonnollisilta. Olen tehnyt kotikäyntejä, vanhusten palvelutaloissa vierailuja ja saanut asiakkaita myös kotiin. Asiakasmäärä on noussut vähäisestä mainonnasta huolimatta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.